bruschetta con salmone
geroosterd brood met zalm en mascarpone
focaccia met mortadella
focaccia met guanciale
focaccia met cherrytomaten
focaccia met olijven
pane, burro e olive
brood, pestoboter en olijven
crostini all’aglio e alle acciughe
pizzabroodrolletjes gevuld met knoflook en ansjovis
crostini al gorgonzola
pizzabroodrolletjes gevuld met gorgonzola
bruschetta aglio, pomodoro, rucola
met knoflook ingewreven geroosterd brood met tomaat en rucola
bruschetta con salsiccia
geroosterd brood met eigengemaakte verse worst
putzi putzi
blanke focaccia met truffelolie en snippers harder ‘kaviaar’
capricchios
twee crostini met geitenkaas, radicchio en truffel
pipoti
slarolletjes gevuld met een combinatie van caponata en peperonata, feta en koriander
calamari arrosto ripieni
geroosterde pijlinktivs gevuld met gedroogde tomaten, knoflook en peterselie
insalata caprese
tomaat, mozzarella, basilicum
avocado e prosciutto
rolletjes rauwe ham met avocado in een dressing van kruiden, olie en citroen
avocado di mare
avocado gevuld met zeevruchten
insalata bianca signora
gemengde sla, kaassoorten, olijven, tonijn, reepjes koud vlees in citroensaus (voor twee personen)
caponata
Siciliaans voorgerecht van gemarineerde aubergines, vleestomaten, knoflook en basilicum
pepata di cozze e vongole
verse mosselen en venusschelpjes, gesmoord in peterselie, knoflook en citroen (warm)
insalata vegana
salade van venkel, avocado, artisjok, sinaasappel, spelt, amandelen en rozijnen met een lichte mosterddressing
minestrone classico
klassieke Italiaanse groentesoep
minestrone alla genovese
met Genuese pestocrème
crema di pomodoro
tomatencrèmesoep
zuppa di funghi
Italiaanse champignonsoep
fregula di mare
Sardische 'couscous' met vis en zeefruit
fregula e carciofi
Sardische 'couscous' naar antiek recept met artisjokken (voor vegan: zet 'zonder Parmezaanse kaas' in het opmerkingenveld)
penne all’ amatriciana
pastabuisjes met pikante worst in Napoletaanse saus met pecorino
spaghetti di mare
de echte, met veel verse vis
spaghetti all’ aglio, olio e peperoncino
met olie, knoflook en pepers
penne saporite
met broccoli, gorgonzola, parmesaanse kaas en room
penne gratinate
gegratineerd met ricotta en spinazie
gnocchi allo zafferano
verse gnocchi met gorgonzola, ricotta en pijnboompitten in saffraansaus
gnocchi pesto, gamberi e zucchine
verse gnocchi met garnalen, courgette en pestosaus
spaghetti carbonara
met guanciale, ei en pecorino (schapenkaas)
tagliolini al salmone
verse lintpasta met gerookte zalm
calamarata in caponata e gamberi
verse 'inktvispasta' met een pittige saus van gestoofde aubergine en grote garnalen
calamarata e calamaretti
verse 'inktvispasta' naar klassiek Napoletaans recept met een saus van pijlinktvis in verse tomaat, knoflook, pepers en peterselie
rotoli di zucca
pastarol gevuld met pompoencrème en provolonekaas in botersaus met salie
strozzapreti trufolati
verse pastaspiralen met crème van geitenkaas en truffel, gegrilde oesterzwammen, broccoli en radicchio
tartufunghi
verse ravioli met truffel, ricotta en paddestoelen, in champignon-radicchio saus
strozzapreti e avocado
verse pastaspiralen met romige saus van avocado, ansjovis, pijnboompitten, saffraan en room
tagliolini con le sarde
verse lintpasta met een Siciliaanse saus van saffraan, sardines, pijnboompitten, rozijnen en dille
pane frattau
Sardisch ovengerecht van laagjes herdersbrood, napoletanasaus, pecorino en een gepocheerd ei
rotoli di spinaci e ricotta
pastarol gevuld met spinazie en ricotta in een lichte tomatensaus
tagliolini al limone e zucchine
verse lintpasta met romige saus van citroen, courgette en mascarpone
pappardelle al ragù d’agnello
verse brede lintenpasta met lamsragout
tagliolini al tartufo
verse lintpasta met truffel
ossobuco alla Milanese
Gestoofde kalfsschenkel met saffraanrijst
bistecca capracampa
biologische biefmedaillon met gegrilde oesterzwammen, radicchio en crème van geitenkaas met truffel en groene peper
vitello all’uccelletto al melone
plakjes klafsvlees in een romige gember-meloensaus
saltimbocca alla romana
kalfsvlees met Parmaham en salie
bistecchine vecchia sardegna
ossenhaas- en kalfsbiefstukjes in Sardische saus op basis van gedroogde tomaten
bistecca peperonata
biefmedaillon van biologisch rundvlees met gestoofde paprika en gorgonzolasaus
bistecca in bagna
biefmedaillon van biologisch rundvlees met aubergines, vleestomaten, knoflook, basilicum en groene pepers
manzo lardellato
met laurier en spek omwikkelde gegrilde biefmedaillon van biologisch rundvlees, in wijnsaus met uien, olijven en rozemarijn
bistecchine all’ arabo sardo con fregula
kleine Arabisch gekruide lamsbiefstukjes met Sardische citroencouscous
cassola d’agnello con fregula
gebraden lamskoteletjes in gesmoorde groenten en verse kruiden, met Sardische couscous
cotolette d’agnello
lamskoteletjes van de grill
Gamberoni
gamba’s in witte wijnsaus
filetti di sogliola
tongfilets in saus van munt en kappertjes
sardine arrosto
gegrilde sardines
sarde a beccafico
gefileerde sardines, volgens Siciliaans recept gerold in pijnboompitten, rozijnen en dille
misturizzu
Sardische variant op de paella met zeefruit, kalfsvlees, en fregula (‘couscous’) met saffraansaus (voor 2 personen)
guanciale
tomaten, mozzarella, guanciale, courgette, burrata
diavola
tomaten, mozzarella, pikante salami
burrata
tomaten, mozzarella, cherry tomaten, burrata, basilicumsaus, rucola
crabarissa
tomaten, mozzarella, radicchio, gegrilde oesterzwammen, groene pepers en crème van geitenkaas met truffel
salame
tomaten, mozzarella, salami, oregano
peperonata
tomaten, mozzarella, verse paprika, ansjovis, olijven, kappertjes, gorgonzola, verse tomaat, pepers
ballakanò
tomaten, mozzarella, gegrilde groenten, pikante worst, olijven, verse tomaat
calzone ai quattro formaggi
dubbelgeslagen pizza met tomaten en vier soorten kaas
amarga
tomaten, mozzarella, gegrilde radicchio, spinazie, mascarpone, dille en verse tomaat
calzone ai formaggi, broccoli e pesto
calzone met vier soorten kaas, broccoli en basilicumsaus
noito
tomaten, mozzarella, gegrilde aubergine, gemarineerde artisjokken, Sardische salami, olijven, basilicum, pepertjes
prosciutto e mozzarella
tomaten, mozzarella, parmaham, verse tomaat, basilicum, parmesaanse kaas
salsera
tomaten, mozzarella, gegrilde groenten, garnalen, ansjovis, worst, kappertjes, gorgonzola, olijven, spinazie, pepertjes
pizza cum pezza
tomaten, mozzarella, ossenhaas, champignons, gemarineerd vlees, bonen, verse paprika, ui, kappertjes, pepers
mosco
tomaten, mozzarella, spinazie, ricotta, parmesaanse kaas, pestosaus en Parmaham
spinaci e formaggi
tomaten, mozzarella, spinazie, gorgonzola, pecorino, verse tomaat
zuizza
tomaten, mozzarella, ricotta, pestosaus en gerookte zalm
al pesto
tomaten, mozzarella, basilicumsaus, parmesaanse kaas, gorgonzola, verse tomaat
milingo
tomaten, mozzarella, gegrilde aubergine en gegrild spek, kappertjes, rucola en buffelmelkmozzarella
carpaccia
tomaten, mozzarella, ossenhaas, pepers, parmesaanse kaas, peterselie
Dulcis & Gambale
als een calzone: dubbelgeslagen met tomaat, mozzarella, gorgonzola, gedroogde tomaten, aardappelblokjes, ossenhaas, knoflook, peterselie en groene pepers
sedilesa
tomaten, mozzarella, gemarineerd lamsvlees, ossenhaas, gorgonzola, groene pepers
Pio IX
tomaat, mozzarella, gemarineerde sardines, pickles van rode ui, kappertjes en gember
caponata
tomaten, mozzarella, gemarineerde aubergines, gorgonzola, ansjovis, basilicum, verse tomaten, knoflook en pepers
fantasia del cuoco
fantasie van onze kok
pizza cun erdas
tomaten, mozzarella, aardappelschijfjes, geroosterde speklapjes, tijm, gedroogde tomaten en olijven
sa’e bobba
tomaten, mozzarella, verse worst, paprika uit de oven, olijven, pecorino en rucola
burrika
tomaat, mozzarella, radicchio, gegrilde courgette, geitenkaas, kappertjes en rucola
maddalena
tomaten, mozzarella, gegrillde courgette, picante inktvis, kappertjes, rucola en bottarga (‘kaviaar’ van harder)
margherita
tomaten, mozzarella, oregano
amincù
half om half als een calzone – met tomaten, mozzarella en tonijn – en open – met gemarineerde artisjokken, ansjovis, kappertjes en olijven –
napoletana
tomaten, mozzarella, ansjovis, kappertjes
parmigiana
tomaten, mozzarella, aubergine, basilicum en parmesaanse kaas
frutti di mare
tomaten, mozzarella, vis en zeefruit
tilingo
tomaten, mozzarella, gegrilde groenten, garnalen, provolone, olijven, rucola
formaggi misti
gemengde kaassoorten
pecorino sardo
schapenkaas uit Sardinië
gorgonzola
zachte blauwschimmelkaas
Parmigiano Reggiano
parmesaanse kaas
panna cotta
gekookte room met een vleugje vanille met een saus van rood fruit
torta di cioccolato e crema di menta
chocoladetaart met muntcrème van mascarpone
torta di mousse di limone stregato
citroenmoussetaart met stregalikeursaus
tiramisù
typisch Italiaans gebak met lange vingers, mascarpone, koffie, cacao en een vleugje sambuca
movimenta
puddinkje van munt-panna cotta
Ichnusa non filtrata
ongefilterd Sardisch speciaal bier 500 cc
San Pelegrino acqua minerale
3/4 fles mineraalwater
bakje parmesaanse kaas
brood en pestoboter
bakje olijven
bakje picante olie
lasagne alla bolognese
met bolognesesaus en mortadella